Traiteur Johan & Griet

Moeten cateraars voor politie spelen op tuinfeesten? “Iedereen kent de regels nu, dat zal wel meevallen”

Vanaf 10 juni mogen er tuinfeesten georganiseerd worden, maar enkel met een professionele cateraar die er ook op toeziet dat alle gasten de coronamaatregelen opvolgen, zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan ATV. Traiteur Johan Vandercruysse verwacht daar geen problemen mee.

Johan Vandercruysse uit Langemark-Poelkapelle is blij dat hij binnenkort enkele mensen weer een feest kan aanbieden. “Er is al interesse voor zo’n feest. Het verlangen is heel groot, dat voel je aan de mensen. We gaan erop toezien dat alles correct verloopt, maar we zijn nog altijd geen agenten”, zegt Vandercruysse. 

“Een eerste belangrijke stap is dat we ons zelf 100 procent aan de regels houden. Maar de meeste mensen kennen de maatregelen nu. En de organisatoren zijn al opgelucht dat het feest kan doorgaan. Zij zullen er ook wel alles aan doen dat alles goed opgevolgd wordt”, zegt de traiteur overtuigd. “Mocht er iemand per ongeluk zijn masker vergeten en je maakt ze daar vriendelijk attent op, dan zullen ze daar wel geen probleem van maken denk ik”.

Verkennen

Belangrijk bij de voorbereiding van een coronaveilig feest is volgens Vandercruysse de verkenning. “Ik zal altijd op prospectie gaan. De tafels moeten juist staan, er moet overal voldoende plaats zijn om veilig te kunnen passeren. Eigenlijk deden we dat altijd al, maar nu doen we het nog grondiger”, besluit hij.

Meest gelezen