Stad Deinze - vaccinatiecentrum Brielpoort

Parking aan de Brielpoort in Deinze wordt omgetoverd tot een openlucht concertzaal

De stad Deinze wil de RAC-parking aan concertzaal de Brielpoort omtoveren tot een plek waar evenementen coronaproof kunnen doorgaan. Momenteel wordt de zaal gebruikt als vaccinatiecentrum en dat voor onbepaalde tijd. "We willen toch feesten en optredens kunnen geven aan onze inwoners", zegt schepen van Feestelijkheden en Evenementen Bruno Dhaenens (Open Deinze). 

De Brielpoort wordt nog altijd gebruikt als vaccinatiecentrum, maar met de aankoop van een mobiel podium wil Deinze een plek voor evenementen aanbieden. "Het is een zeer grote parking, die we halverwege kunnen afsluiten, en het zal ons evenementenplein worden", vertelt schepen van Evenementen, Bruno Dhaenens. 

Het evenementenplein heeft alle opties om een geslaagd optreden te voorzien

Bruno Dhaenens (Open Deinze), schepen van Evenementen

Vervanging

Alles wat normaal zou doorgaan in de concertzaal van de Brielpoort, kan nu even goed op de parking met mobiel podium gebeuren. "De mensen die de Brielpoort programmeren, kunnen de boekingen van vorig jaar laten doorgaan op de parking", geeft Dhaenens mee. "Het mobiele podium kan dienen als vervanging van de Brielpoort." 

Centraal punt

Schepen Dhaenens wil vooral mikken op buitenactiviteiten met de ombouw van de parking. "Het biedt mogelijkheden voor de Deinse Feesten, om die ook een plaats te kunnen geven in de stad", zegt hij. "Het kan niet anders, want de Brielpoort is dicht en ook het Leietheater is gesloten de eerste weken van juli." Alles zal noodgedwongen moeten gebeuren op de parking en die zal zo een centraal punt worden.

 Nergens anders dan op het evenementenplein zal er een openlucht event zijn in Deinze

Uitkijken naar ministerieel besluit

Voor verdere plannen is het wachten op de federale regering en de regels omtrent buitenevenementen. "De parking biedt plaats voor veel mensen, want voor de coronacrisis werden hier concerten voor 5.000 toeschouwers gegeven", legt Dhaenens uit. "We werken nu aan een eigen programmatie en de bedoeling is dat er op regelmatige basis iets op het podium en plein zal gebeuren, maar het is afwachten of het zitten of staan zal worden en welke bezoekersaantallen toegelaten zijn."

kasto80

Meest gelezen