Pixabay

Bewoners Tuinwijk Eisden versieren buurt met opgesmukte fietsen

In de tuinwijk in Eisden vrolijken de inwoners de buurt dit jaar op met versierde fietsen. De inwoners doen wel vaker dingen om hun wijk in de kijker te zetten. Eerder stonden er al zelfgebouwde vogelverschrikkers in de voortuin en meer dan 200 beschilderde tonnen.

"De volgende weken nodigen we de mensen van de tuinwijk uit om een oude fiets op te smukken, te versieren met bloemetjes of om die te verven. Kortom: om er iets creatiefs mee te doen", zegt secretaris Ludo Coenen. "De bedoeling is om fietsers en wandelaars uit te nodigen in onze mooie en groene tuinwijk. Ze kunnen dan ook meteen genieten van de versierde fietsen van de bewoners." 

Enkele jaren geleden werd de eerste aanzet tot een creatieve buurt gegeven met het plaatsen van zelfgebouwde vogelverschrikkers in de voortuin. Daarna kwam het Tontonastique project, met de meer dan 200 beschilderde tonnen (zie foto onderaan.). Ondertussen kent het initiatief al navolging, want ook de Beringse tuinwijk stapt voor het eerst mee in dit toeristisch project.

radio 2

Meest gelezen