Videospeler inladen...

BEKIJK -  Jury-halve finale voor Hooverphonic op Songfestival verloopt alvast vlekkeloos 

In Rotterdam is de tweede generale repetitie van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival afgelopen. Dat is meteen een belangrijk moment, want het is op basis van die prestatie dat de vakjury's hun punten geven (morgen kunnen de kijkers thuis dat doen tijdens de echte halve finale). Songfestivalkenner Gianni Paelinck zag alvast een vlekkeloze prestatie van de Belgische inzending Hooverphonic. 

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival is pas dinsdagavond, maar Hooverphonic moest al twee keer opdraven voor een repetitie. En die tweede repetitie is erg belangrijk, want op basis daarvan geven de vakjury's alvast hun punten. Dinsdag worden daar tijdens de uitzending van de eerste halve finale de punten van de televoting - van de kijkers dus - bijgeteld.

De repetities werden niet uitgezonden, maar onze Songfestivalkenner Gianni Paelinck was er wèl bij in Ahoy in Rotterdam. Hij zag dat Hooverphonic alvast een vlekkeloze prestatie neerzette: "De zang zat foutloos, zangeres Geike Arnaert keek ook heel mooi in de camera om die connectie te maken met het publiek, dat is belangrijk."

Bekijk hieronder het gesprek in LAAT met Eurovisiesongfestivalkenner Gianni Paelinck en lees verder onder de video:  

Videospeler inladen...

Vakjury's geven punten

"De reacties in het perscentrum waren ook enthousiast: applaus! En veel goedkeurende blikken, dat wil ook wat zeggen" vervolgt Paelinck.

En deze prestatie is belangrijk, want de punten van de vakjury's wegen behoorlijk zwaar door. Gianni Paelinck: "Ja, die tellen voor de helft mee. We kennen die punten nu nog niet, ze worden morgen opgeteld bij die andere helft, de punten van de televoting, van het publiek dus."

De reacties in het perscentrum waren ook enthousiast: applaus! En veel goedkeurende blikken, dat wil ook wat zeggen.

Gianni Paelinck, Eurovisiesongfestivalkenner

"Alex Callier denkt dat hij  het vooral van het publiek zal moeten hebben. Anderen denken dat het eerder zal afhangen van de vakjury's. Hoe dan ook: vanavond was het letterlijk: goed begonnen is half gewonnen."

Bekijk hieronder hoe de prestatie van Hooverphonic op sociale media ontvangen werd en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Hoe liggen de kansen?

En wat denkt Gianni Paelinck zelf van de kansen voor Hooverphonic? "Geen gemakkelijke vraag. Ze zijn in elk geval geen favoriet bij de bookmakers. Hun liedje "The wrong place" is ook niet echt een hit. De act is donker, met focus op de muzikanten, op de ogen ook van Geike. Voor de ene is dat klassevol en elegant, voor de andere is dat wat te simpel, zeker op zo'n festivalpodium."

"Nu, waar iedereen het over eens is: haar stem en haar podiumprésence tillen het allemaal naar een hoger niveau. Vraag is of dat genoeg zal zijn om én televoting én de vakjury's te overtuigen. Want ze moeten wel bij de tien besten zijn dinsdag om de finale te halen. Er doen dinsdagavond 16 landen mee, en het is echt wel een sterke halve finale met heel veel kanshebbers."

Meest gelezen