Leuvense N-VA vraagt behoud van plexiwanden tussen terrastafels

N-VA Leuven vraagt dat de plexiglaswanden tussen terrastafels mogen blijven staan. Bij de heropening van de terrassen verbood de federale regering op het laatste moment het gebruik van de plexiwanden. Na een gedoogperiode zouden de wanden vanaf aanstaande woensdag echt weg moeten, zegt de N-VA. Het stadsbestuur nuanceert de maatregel. 

Na een gedoogperiode moeten de plexiwanden op de terrassen van de horeca nu echt weg. In Leuven zou dat vanaf woensdag zijn. Maar de Leuvense N-VA is tegen de maatregel en wil dat de plexiwanden mogen blijven staan. 

Gemeenteraadslid Lorin Parys heeft zijn twijfels bij de ingreep. "Als de plexiwanden weg moeten, dan moeten de horeca-uitbaters tussen alle tafels een afstand van anderhalve meter houden. Dat betekent dat ze minder tafels op hun terras kunnen zetten en dat ze inkomsten zullen verliezen.  Daar komt nog bij dat de stad destijds de aankoop van de plexiwanden mee heeft georganiseerd. En nu moeten ze verdwijnen? Dat is toch al te gek", zegt Parys. 

Het stadsbestuur van Leuven zegt dat de plexiwanden mogen blijven staan, maar dat er tussen de tafels wél anderhalve meter vrije ruimte moet komen. Daarover is er nog overleg gaande met het stadsbestuur, de politie en de horeca-uitbaters. De politie zal enkel optreden bij echt grote overtredingen van horeca of klanten.

Meest gelezen