Nicolas Maeterlinck

Man veroordeeld voor overval met machete op supermarkt in Turnhout

In Turnhout heeft 19-jarige man vier jaar cel gekregen voor een gewapende overval op een supermarkt. De kassier werd bedreigd met een machete. De overvaller sloeg met het wapen ook op het hoofd van de winkelverantwoordelijke. Die hield daar een schedelbreuk aan over.
 

De overval gebeurde in januari vorig jaar. Gewapend met een machete stapte de dader de supermarkt Carrefour Express aan de De Merodelei in Turnhout binnen. Hij bedreigde de kassier met het kapmes en dwong hem om de kassa leeg te maken. Toen de overvaller wegvluchtte, sloeg hij met het wapen nog op het hoofd van de verantwoordelijke van de winkel. Het slachtoffer liep daarbij een schedelbreuk op. De man krijgt een voorlopige schadevergoeding van 7.500 euro. De overvaller kreeg ook 1.600 euro boete.
 

Meest gelezen