Meer dan 700 kinderen en leerkrachten getest in Wellen

Vandaag worden in Wellen meer dan 700 kinderen en leerkrachten getest op Covid-19. Dat besliste de burgemeester nadat er verschillende corona-uitbraken werden vastgesteld bij kinderen.

"We hebben gisteren een oproep gekregen over corona-uitbraken bij verschillende kinderen in Wellen, gelokaliseerd in verschillende scholen", zegt centrumverantwoordelijke Gerrit Frickx. "De burgemeester heeft dan beslist om alle kinderen van de lagere scholen te testen. We zijn nu hier om zo’n 775 kinderen en leerkrachten te testen."

Deze ochtend verliep het wat moeizaam door een technisch probleem. "We hebben heel snel geschakeld en zijn even overgegaan naar de klassieke methode met pen en papier", vertelt Frickx. "Ondertussen zijn de problemen opgelost en werken we weer volledig elektronisch. Er zijn geen lange wachttijden."

De 775 personen zullen rond 17 uur allemaal getest zijn. De resultaten zullen ten laatste morgenochtend gekend zijn. 

Meest gelezen