Stad Brugge

Militair domein in Zeebrugge wordt openbaar park: "Inwoners mogen mee beslissen over inrichting"

Het militair domein van de vroegere kazerne Knapen in Zeebrugge wordt opengesteld als park. Inwoners mogen zelf mee beslissen hoe het eruit zal zien. 

Het park wordt zo'n 8 hectare groot. Het ligt tussen het gebouw van de scheepvaartpolitie en het grote kruispunt van de kustbaan en de expressweg. Het vormt dus een groene schakel tussen twee kernen van Zeebrugge: de Stationswijk en de Strandwijk. Zeebruggeling Johan Michels vindt dat een goede zaak: "Het is vooral heel groot. Als je erlangs loopt, kan je je er geen idee van vormen. Er is wel nog veel werk aan, want er staat nog veel beton. Er zou nog veel meer groen moeten komen dan er nu is", zegt hij.

Ideeën gezocht

Op 28 en 29 mei is er een opendeurdag. Het doel: inwoners van Zeebrugge kennis laten maken met het toekomstige park. Ze mogen zelf ideeën aanbrengen voor de inrichting. Er is veel mogelijk, want het domein beschikt over een grote luifel, twee heuvels, bunkers, loodsen en een grote vijver. 

Meest gelezen