Mike Janssen

Arendonk krijgt nieuwe atletiekpiste

In Arendonk is atletiekclub ARAC van start gegaan met de bouw van haar moderne, nieuwe atletiekpiste. Met de financiële steun van Sport Vlaanderen en de gemeente hoopt de club tegen oktober het nieuwe complex in gebruik te kunnen nemen. Naast een atletiekpiste wordt er gewerkt aan een powerhill en infrastructuur voor disciplines zoals speerwerpen, kogelstoten en hoogspringen. "Iedereen is welkom. Onze leden, inwoners uit Arendonk en de buurgemeenten en zelfs andere sporters kunnen de piste gebruiken", legt voorzitter Mike Janssen uit. 

Na 3 jaar plannen en sleutelen aan een subsidiedossier kan de atletiekclub beginnen met de bouw aan de nieuwe tartanpiste. Met 6 banen, 8 spurtstroken en faciliteiten voor andere disciplines zoals discuswerpen en verspringen zet de club volledig in op de toekomst. Ze wil met de piste een volgende stap zetten zegt Voorziter Janssen: "Onze club gebruikte de laatste graspiste in Vlaanderen. Die was aan vernieuwing toe. Leden begonnen daarom af te haken. De nieuwe piste moet die leegloop stoppen zodat we de kwaliteit in onze club houden." 

De voltooiing van de werken is voorzien voor oktober. "Afhankelijk van het weer kan dat ook uitgesteld worden naar het voorjaar. De onderlaag uit asfalt moet eerst drogen voor we de kunstpiste erop kunnen leggen", licht de voorzitter toe. 

Van graspiste naar ultramodern complex

De club, die zo'n 300 leden uit de regio aantrekt, hoopt alle nieuwe sporters een ultramodern complex te kunnen aanbieden. Naast de piste wordt een powerhill aangelegd. Deze trainingsheuvel wordt 3 meter hoog en 160 meter lang. Op de heuvel komen trappen, boomstammen en rioolbuizen om de atleten te laten trainen. De heuvel zal ook functioneren als tribune en speeltuin. Daarnaast bekijkt de club nog of het een poolstokstand en steeple bak aan de plannen kan toevoegen. 

Janssen is vooral trots op het LED-systeem: "In de goot aan de binnenkant van de piste installeren we LED-lampjes. Die lampjes kan je instellen op een snelheid naar keuze. Atleten kunnen de lampjes dan volgen om de snelheid te blijven aanhouden. Zo kunnen ze trainen zonder steeds hun tempo te moeten controleren op hun horloge." 

Het gehele complex kost zo'n 800 000 euro. De gemeente Arendonk investeert 320 000 euro, Sport Vlaanderen geeft 200 000 euro . De rest betaalde de club zelf of spaarde ze via lokale sponsors en een crowdfunding. 

Meest gelezen