Twee jaar cel voor pakjesdief met enkelband die postwagen stal

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft een man veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 4000 euro voor een reeks diefstallen. De man stal onder meer een bestelwagen van Bpost. De bestelwagen zat vol postpakketjes die de volgende dag geleverd zouden worden.  Tijdens een huiszoeking vond de politie de pakketjes terug.  Achteraf bleek dat de man zijn enkelband even had uitgedaan om de diefstal te plegen. 

Aanvankelijk werd de man niet herkend op camerabeelden van het postbedrijf. Het was de enkelband die hem uiteindelijk de das omdeed. Bij een routinecontrole werden de gestolen postpakketjes en een gestolen gsm aangetroffen in het huis van de veroordeelde.  Later bleek ook dat hij die enkelband tijdelijk had uitgedaan om de bestelwagen te kunnen stelen op de terreinen van het postbedrijf. Naast de gevangenisstraf, moet de man ook 4.000 euro boete betalen.

 

In Antwerpen lopen nog 3 dossiers tegen de man voor gelijkaardige feiten. Ook in Brussel wordt de man in een zaak verdacht. 

 

Meest gelezen