Flickr

Politie pakt straatracers in Waaslandhaven aan na dodelijke ongevallen: "Dit moet stoppen"

Bij een grote controle in de Waaslandhaven tegen straatracers heeft de politie 79 mensen betrapt op te hoge snelheid. "De brede wegen lokken mensen met foute bedoelingen, zeker als het in de haven zelf rustig is", klinkt het. Er komen nog controles om straatracers op te sporen.

De scheepvaartpolitie en de lokale politiezone Waasland-Noord hebben afgelopen weekend voor het eerst een grootschalige actie gevoerd om snelheidsduivels in de haven op te sporen. "In het weekend is het er erg rustig op de brede wegen en lijkt het voor sommige motorijders en autoracers het paradijs. Na enkele dodelijke ongevallen willen we het fenomeen aanpakken", zegt Chris Blancquaert van de lokale politie. 

Er komen nog acties, zo kunnen we de echte straatracers opsporen
Chris Blancquaert, politie Waasland-Noord

De agenten controleerden 412 voertuigen, 79 mensen werden beboet voor overdreven snelheid of asociaal rijgedrag. In 1 geval werd een auto ook in beslag genomen en kreeg de chauffeur per direct een rijverbod van 15 dagen. "Niet alleen overdreven snelheid werd beboet, ook het driften op rotondes willen we aanpakken." 

kasto80

Meest gelezen