Politie Gent vindt 90 gestolen fietsen in een huis, dader is veroordeeld tot 18 maanden cel

Een 25-jarige Gentenaar is veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro. Bij een huiszoeking in de buurt van de Brugse Poort, trof de politie 90 gestolen fietsen aan in de woning van de man.

Verschillende fietsendieven hebben voor een klein bedrag gestolen fietsen verkocht aan een 25-jarige Gentenaar. Het geld werd gebruikt, soms ging het om slechts 20 euro, door de dieven om drugs aan te kopen. De man in kwestie verkocht de fietsen dan voor veel hogere bedragen door via zijn Facebookpagina.

Verkoop via Facebook

De politie geraakte de man op het spoor en trof bij een huiszoeking in zijn woning langs de Brugsesteenweg niet minder dan 90 fietsen aan. Sommige fietsen waren zelfs nog verpakt in dozen. In de rechtbank verklaarde de man dat hij niet wist dat het om gestolen fietsen ging."Ik repareerde ze gewoon en verkocht ze dan op mijn Facebookpagina. Ik zou dat toch niet doen als ik iets illegaals doe?"

De man kreeg 18 maanden cel met uitstel en ook een boete van 1.600 euro. De twee fietsendieven die hem de gestolen fietsen leverden kregen respectievelijk 15 maanden cel en 1.200 euro, en 12 maanden cel en 400 euro.

kasto80

Meest gelezen