Radio 2

Radio 2-veiling voor 'Kom op tegen Kanker' schot in de roos

8.150 euro. Zoveel geld heeft de veiling opgebracht van Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. Het geld gaat integraal naar 'Kom op tegen Kanker'. Een week lang konden geïnteresseerden bieden op gehandtekende hebbedingen van Bekende Vlamingen. Uitschieter is een gesigneerd truitje van wielerlegende Eddy Merckx dat voor een monsterbedrag verkocht werd. 

Voor het gehandtekend truitje van wielerkampioen Eddy Merckx werd tot het laatste moment geboden op de website van het online veilinghuis Catawiki. Uiteindelijk kocht de uiteindelijke winnaar het voor 2.051 euro. Een mooie som die het eindbedrag van de veiling meteen de hoogte deed inschieten. 

Verder staan er in de top vijf nog volgende items: een gesigneerd shirt van voetballer Dries Mertens en zijn Italiaanse club Napoli voor 950 euro, een gehandtekende LP-box van zanger Bart Peeters voor 950 euro. Ook een originele tekenplaat van het stripalbum van Ketnet-reeks Nachtwacht deed het goed met 550 euro en een gesigneerd truitje van voetbalclub Club Brugge leverde 490 euro op. 

Spannend tot laatste minuut

Ook ondermeer tekenaar Merho, de geestelijke vader van De Kiekeboes, schonk een luxe-album om geld in te zamelen voor het goede doel. De makers van Thuis veilden een echt gebruikt kledingstuk van de fictieve klusjesdienst De Kabouters. Ook een pakket met gesigneerde strips van Jacques Vermeire en een originele tekening van Urbanus deden het goed.

De veiling van Radio 2 Vlaams-Brabant bleef spannend tot de laatste minuut. Want terwijl zondagochtend de teller op 4000 euro stond, eindigde die 's avonds op het dubbele daarvan: een mooi bedrag van 8.150 euro dat integraal naar Kom op tegen Kanker gaat.

Meest gelezen