Ramkrakers uit Sint-Martens-Latem krijgen 18 maanden cel

Twee dieven zijn vandaag veroordeeld tot 18 maanden cel voor een ramkraak drie jaar geleden in elektrowinkel Switch in Sint-Martens-Latem. Ze riskeerden aanvankelijk een dubbel zo zware sanctie, maar de rechtbank toonde zich mild.

In 2018 werd de etalage van een winkel langs de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem verschillende keren bestolen. Gemaskerd gingen de daders naar binnen en zo snel mogelijk namen ze er cash geld, iPads en drie Macbooks mee. De politie kon uiteindelijk vrij snel, aan de hand van de camerabeelden, de wagen opsporen en een eerste dader oppakken. Die bekende vrij snel en wees nog een tweede dader aan.

3 jaar cel

De procureur vorderde tot drie jaar cel voor de twee ramkrakers. De rechter oordeelde echter om een van hen achttien maanden cel met uitstel te geven. De tweede dader kreeg 18 maanden cel. De regio van de Kortrijksesteenweg werd in die periode opgeschrikt door verschillende ramkraken. Drie computerwinkels kregen in een tijdspanne van 2,5 maanden meerdere daders over de vloer.

kasto80

Meest gelezen