Ymke Dirikx

Rock Herk verhuist naar 2022

Geen Rock Herk dit jaar. Het muziekfestival van Herk-de-Stad wordt verplaatst naar vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022. De organisatie bekijkt wel of ze in het najaar een alternatief kan bieden.

De coronamaatregelen waaronder opnieuw festivals mogen plaatsvinden, zouden pas ingaan op vrijdag 13 augustus. Dat is dan wel net op tijd voor Pukkelpop in Kiewit, maar veel te laat voor Rock Herk, dat normaal gezien plaatsvindt midden juli. De organisatie bekijkt nu of ze alsnog voor de zomer van 2021 een alternatief festival kan aanbieden in september of het najaar, helemaal in de stijl van Rock Herk.

Wie een ticket heeft, krijgt de waarde ervan in credits aangeboden die  gebruikt kunnen worden voor verschillende Rock Herk producten als alternatieve events, festivaltickets, food-drinktickets of bijvoorbeeld campingtickets. De organisatie wil ook de tickets terugbetalen, met uitzondering van de boekings- en servicekosten. Ze hoopt dat de meeste bezoekers kiezen voor het creditsysteem, zodat de gemaakte kosten nog voor een deel overbrugd kunnen worden.

Meest gelezen