Pexels

Stad Genk zoekt fietsbuddy's: "Zo kunnen we de eenzaamheid verdrijven en mensen mobieler maken"

Na de "wandelbuddy's", heeft de stad Genk het project "fietsbuddy's" gelanceerd. Elke Genkenaar die een partner zoekt om mee te fietsen, kan zich inschrijven. Op die manier kunnen mensen samen al fietsend de buurt leren kennen. 

Het idee achter "fietsbuddy's" komt van de Fietsschool waar volwassen vrouwen fietsles krijgen. "We merkten dat veel leden van de Fietsschool vroegen naar buddy's om samen een tochtje te maken. Want ze leerden dan wel fietsen, maar hadden niemand om met hen mee te rijden", vertelt Schepen van Talentontwikkeling en Samenleven Anniek Nagels (CD&V). 

Strijd tegen eenzaamheid

Om je aan te melden als fietsbuddy heb je enkel een fiets en heel veel zin nodig. "Je moet je kunnen aanpassen aan het tempo van de andere persoon, maar verder zijn er geen vereisten. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich aanmelden", zegt Nagels. "Met dit inititatief kunnen we de eenzaamheid verdrijven en mensen meer mobiel maken. Fietsen helpt om meer vrijheid te krijgen."

Wie ook een fietsbuddy zoekt, kan zich inschrijven via de site van Stad Genk. 

Meest gelezen