Radio 2

Straatrace in Zellik eindigt met crash, gevluchte bestuurder geeft zich onder druk van zijn familie aan

Een straatrace in het Researchpark in Zellik is afgelopen vrijdagavond geëindigd met een crash. De jonge bestuurder sloeg eerst op de vlucht, maar gaf zich later onder druk van zijn familie toch aan bij de politie. 

Twee afgebroken verlichtingspalen en enkele neergemaaide bomen: het zijn de stille getuigen van een crash, die zich afgelopen vrijdagavond voordeed tijdens een straatrace in het Researchpark in Zellik, bij Asse. Ondanks ingrepen, zoals verankerde verkeersremmers, blijft de straat voor sommige mensen een populaire plek om het gaspedaal van hun auto eens helemaal in te duwen. 

Gefilmd

Buren zagen vrijdagavond alles gebeuren.  Een jongeman haalde alles uit zijn auto op het rechte stuk weg van het Researchpark. Maar hij verloor de macht over het stuur en maaide enkele bomen en verlichtingspalen neer. De bestuurder en de andere inzittenden liepen weg, maar een buurtbewoner had alles gefilmd en bezorgde die beelden aan de politie.

"Thuis diste de bestuurder eerst het verhaal op dat de auto was gestolen", vertelt Fred Scrayen van de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel). Maar hij viel snel door de mand en de familie kreeg te horen wat er echt gebeurd was. "Onder druk van de familie is de jongeman zich dan gaan aangeven bij de Brusselse politie", zegt Scrayen.

Populaire plek

Het Researchpark van Zellik is al jaren een populaire plek voor straatracers. De weg liep er tot voor twee jaar mooi rechtdoor en bestuurders kunnen snel ontkomen via de oprit naar de Brusselse Ring. Ruim twee jaar geleden werden er wel zware verkeersremmers met beton in het wegdek verankerd om het racen te ontmoedigen. Volgens de buurtbewoners gaat het sindsdien al  beter, maar wordt er op sommige stukken toch nog eens fors opgetrokken.

Meest gelezen