Verplichte cateraar bij tuinfeesten met meer dan 10 mensen: "Eindelijk goed nieuws voor cateraars"

Vanaf 9 juni mag je een tuinfeest organiseren voor meer dan 10 mensen, maar dat mag enkel als er een professionele cateraar bij betrokken is. Dat verduidelijkte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) het voorbije weekend op de regionale zender ATV. Bij The Catering Company in Boortmeerbeek is het effect van die uitspraken van Jambon al meteen te merken.

"Sinds deze morgen vroeg zijn er al veel aanvragen binnengekomen", vertelt Bart De Kimpe van The Catering Company in Boortmeerbeek aan Radio 2  Vlaams-Brabant. "Het gaat dan over tuinfeesten met tussen de 20 en de 50 gasten. De aanvragen komen vooral van mensen die eerst dachten hun tuinfeest zelf te organiseren, maar die nu weten dat ze moeten werken met een professionele cateraar." 

Wie een tuinfeest voor meer dan 10 personen tot maximaal 50 personen wil organiseren, is verplicht een professionele cateraar in te huren. Dat vertelde Jan Jambon het voorbije weekend op de regionale zender ATV. De cateraar is dan van a tot z verantwoordelijk voor de organisatie van het feest. "Van begin tot einde moeten wij erop toezien dat alle coronaregels worden opgevolgd, zoals horeca-uitbaters dat ook in de horeca moeten doen", aldus cateraar De Kimpe.

Beluister hier het gesprek met cateraar De Kimpe of lees verder onder het audiobestand.

De Kimpe heeft er vertrouwen in dat feestvierders de regels graag zullen volgen. "Ik ga hen vriendelijk vragen om de regels correct te volgen, maar ik verwacht niet te veel problemen daarmee." De Kimpe wacht wel nog op officiële communicatie van de overheid: "Op dit moment weten we nog niet helemaal juist hoe we het op een correcte manier moeten aanpakken."

Hoe het ook zij, voor De Kimpe is het goed nieuws. "We wachten al maanden op goed nieuws, dus dit is mooi meegenomen. Het komt nu wel allemaal samen: nieuwe aanvragen voor kleinere tuinfeesten, en feesten en evenementen van vorig jaar die naar dit jaar zijn verplaatst. Het zal druk worden, maar dat komt goed!"

Meest gelezen