Vandalen trekken spoor van vernieling door stadspark Turnhout: Sint-Andries-kruisen stoomtreintjes stuk gemaakt

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernieling achtergelaten op het parcours van de stoomtreintjes die door het park rijden. Een 8-tal zogenaamde Sint-Andrieskruisen bij de overwegen werden beschadigd. Die zijn ook uitgerust met rode knipperlichten en geluid om wandelaars en fietsers te waarschuwen dat er een treintje aankomt. Door het vandalisme reden de miniatuurtreintjes zondag extra voorzichtig in de buurt van de overwegen.

De stoomtreintjes in het Turnhoutse stadspark zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend en lokken elk jaar, vooral tijdens de zomermaanden, duizenden kinderen en hun ouders naar het stadspark in Turnhout voor een rondrit met één van de treintjes. Voor die treintjes werd de overkapping van het oude treinstation van Turnhout nagebouwd in het klein.  

De vzw Stoomgroep Turnhout hoopt nu aan de hand van camerabeelden de vandalen te kunnen identificeren.    

Stoomgroep Turnhout vzw

Meest gelezen