Sport Vlaanderen

Eerste Zensportplatform geopend in Hofstade: "Ideale plek om in de natuur te sporten en tot rust te komen" 

In het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade is het allereerste Zensportplatform geopend. Dat is een nieuwe buitensportinfrastructuur in de natuur waar je in alle rust en stilte zensporten zoals yoga, tai chi en pilates kan beoefenen. Sport Vlaanderen hoopt de platformen binnenkort in heel Vlaanderen te kunnen uitrollen.

Meer dan een kwart van de Vlamingen (26 procent) geeft aan dat ze buiten sporten om tot rust en tot zichzelf te komen. Dat blijkt uit een bevraging van Sport Vlaanderen. Sinds de coronapandemie worden er buiten ook veel meer zensporten, zoals yoga, tai chi en pilates beoefend. Alleen is er in Vlaanderen hiervoor nog niet echt veel geschikte buiteninfrastructuur. En daar wil Sport Vlaanderen iets aan veranderen en opende dit weekend alvast het eerste Zensportplatform.

Voor beginners en gevorderden

Het Zensportplatform biedt heel wat mogelijkheden. Als sporter kan je er terecht voor het organiseren of volgen van lessenreeksen, maar je kan er evengoed via de infoborden en een QR-code zelf aan de slag met aangeboden oefeningen. "Het is zeker ook voor beginners", zegt Anne Laenen van Sport Vlaanderen. "Er staan vijf borden, twee van yoga: van zonnegroet en maangroet, een van tai chi en pilates en een ademhalingsoefening. Aan de hand van de QR-code op die borden kan je dan een filmpje zien met onze meter Claudia Van Avermaet, die de oefeningen uitlegt."

Binnenkort in heel Vlaanderen?

Het Zensportplatform in Hofstade is het allereerste in Vlaanderen, maar voor Sport Vlaanderen zeker niet het allerlaatste. Sport Vlaanderen zal alle gemeenten, steden, bedrijven, scholen, recreatiedomeinen en andere organisaties in Vlaanderen, die interesse hebben om een Zensportplatform aan te leggen, ondersteunen bij de praktische uitvoering ervan. Meer info hierover kan je terugvinden op www.sport.vlaanderen.

Meest gelezen