Voetganger kritiek na aanrijding door vrachtwagen op Binnensingel in Antwerpen

Op de Binnensingel in Antwerpen is een ernstig verkeersongeval gebeurd. Bij het oversteken van de rijbaan werd een voetganger aangereden door een zware vrachtwagen met een kraan. De voetganger kreeg ter plaatse de eerste zorg toegediend en is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De Binnensingel is in de richting van het Zuid versperd.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur. "Iemand is de straat overgestoken, tegelijk kwam een zware vrachtwagen met een kraan aan en een aanrijding kon niet vermeden worden", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "Het slachtoffer is met zeer zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, in een zeer zorgwekkende toestand."

De bestuurder van de vrachtwagen is zwaar aangedaan, hij kreeg slachtofferhulp van de politie. "We proberen ook nog mensen te vinden die het ongeval hebben zien gebeuren", zegt Wouter Bruyns. "Er zijn jammer genoeg geen camerabeelden. Het is aan ons om uit te zoeken hoe het ongeval is gebeurd."

De Binnensingel is in de richting van het Zuid versperd. De hinder zal een hele tijd duren.

Meest gelezen