Beheerder weersite Noodweer­Benelux: “Ongelooflijk hoeveel bezoekers we nu hebben door deze wisselvallige dagen”

Het wisselvallige weer in combinatie met de corona­maatregelen doet ons massaal online weersvoorspellingen opzoeken. Voor de website NoodweerBenelux zijn het recorddagen, zegt eigenaar Nicolas Roose uit Anzegem.

De website NoodweerBenelux van Nicolas Roose uit Anzegem is de jongste weken al heel veel bezocht. “Het is echt ongelofelijk”, zegt hij. “Iedereen is door het erg wisselvallige weer op zoek naar een correcte weersvoorspelling, maar dat is net zo moeilijk nu." 

App op komst

Bijna 150.000 mensen volgen de sociale media van NoodweerBenelux. “Wij werken nog niet met een app, die komt er pas deze zomer. Het zal geen klassieke weerapp zijn”, zegt Roose. “Wij willen lokaler en preciezer werken. Wij geloven dat dit in de toekomst erg belangrijk zal zijn. Bijvoorbeeld het voorspellen van felle buien, lokaal onweer of hagelbuien die wateroverlast kunnen veroorzaken.”

Het is logisch dat het weer niet elke dag 100 procent voorspeld kan worden, maar toch wringt dat bij Roose. “Wij zijn de eersten om toe te geven dat wij fouten kunnen maken. Wij zijn daar heel eerlijk in, mensen begrijpen dat dan ook wel. Voor ons is dat ook heel frustrerend. Maar je moet dan gewoon de knop omdraaien”, zegt Roose. 

Passie voor het weer

Roose was als kind al gepassioneerd door het weer. “Toen ik 8 was, maakte ik een zwaar onweer mee in Middelkerke. Het was toen volledig helder. Maar plots brak er een hevig onweer uit zonder dat er wolken te zien waren. Dat bleek vanuit een groot onweerscomplex vanuit het kanaal te komen. We stonden toen aan het casino. De rondvliegende parasols en weglopende mensen hebben toen een diepe indruk op mij gemaakt.”

Meest gelezen