125 bezwaren tegen de plannen voor het nieuwe stadion van Club Brugge

Er zijn meer dan 125 bezwaren ingediend tegen de plannen voor het nieuwe stadion van Club Brugge, dat vlak naast het huidige Jan Breydelstadion komt. Er zijn vooral vragen over de eventuele verkeersdrukte en mogelijke overlast door licht en lawaai. 

Het nieuwe stadion van Club Brugge, waar plaats zal zijn voor 40.000 supporters, zou op de Olympiasite komen vlak naast het Jan Breydelstadion. Het oude stadion wordt dan gesloopt en de omgeving zal verbouwd worden tot een parking en park. Club Brugge hoopt op die manier ook de buurt iets te kunnen bieden. Maar toch hebben veel mensen daar nog wat bedenkingen bij.

Vrees voor verkeersdrukte en lawaaihinder

Tot en met vorige week vrijdag kon men bezwaren indienen bij de stad Brugge. Er zijn vooral vragen over de eventuele verkeersdrukte en mogelijke overlast voor de buurt door licht en lawaai. In totaal ontving stad Brugge voorlopig 125 bezwaren vertelt Franky Demon (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening: "Het is moeilijk om een exact aantal te communiceren. Het kan zijn dat er nog enkele bezwaren niet zijn aangekomen én verschillende bezwaren zijn ook ondertekend door meerdere indieners". 

Het Milieueffectrapport moet duidelijkheid brengen

De bezwaren zullen nu beantwoord worden op basis van het MER, het Milieu-effectenrapport. Dat is een studie die dat soort problemen in kaart moet brengen. Schepen Franky Demon:  “Het MER rapport geeft op heel veel vragen een antwoord. Natuurlijk niet iedereen leest het MER rapport. Het is te begrijpen dat iemand die naast het stadion woont of twee straten ernaast woont wel wat puntsgewijze vragen heeft en dan is het eigenlijk aan de ambtenaren om te oordelen of dat bezwaar gegrond is of niet." 

Uiteindelijk zal Brugge enkel advies geven over het stadion. Het is de Vlaamse Overheid die beslist, dat moet ten laatste tegen begin oktober.

Meest gelezen