Luc Van Nerom

Aantal nieuwe kandidaat-piloten bij Aero-Kiewit in Hasselt met 80 procent verminderd door corona

Dit schooljaar schreven opvallend minder kandidaten zich in om de theorielessen te volgen om piloot te worden. Die lessen moesten door corona digitaal gebeuren en dat was voor veel mensen die droomden van een toekomst als piloot, blijkbaar toch wel een struikelblok. 

"Normaal gezien starten we ieder schooljaar met een 40-tal cursisten", vertelt voorzitter Frank Sterkmans van Aero-Kiewit in Hasselt. "Dit schooljaar waren er dat maar 8. De theorielessen moesten door corona digitaal gebeuren en dat schrikte veel mensen toch wel af blijkbaar."

"Ik kan dat begrijpen", gaat Sterkmans verder, "want de lessen zijn niet zo eenvoudig. De theorie is toch wel een stevige brok en er zitten vakken bij waarmee de cursisten meestal nog nooit in aanraking zijn geweest. Als de kandidaat-piloten die lessen in groep volgen, dus niet digitaal, kunnen ze elkaar helpen en dat werkt meestal vrij goed."

Praktijklessen opnieuw opgestart

"Doordat er weinig kandidaten inschreven voor de theorielessen, zullen er ook minder cursisten dan anders doorstromen naar de praktijklessen. Die zijn een drietal weken geleden opnieuw opgestart en worden meestal gespreid over twee jaar. Dat wil zeggen dat er over twee jaar wel heel weinig piloten zullen afzwaaien in Aero-Kiewit Hasselt maar die toestand zal zich in de loop der jaren waarschijnlijk wel weer normaliseren", besluit Sterkmans. 

Meest gelezen