Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Argentinië voert 30 dagen geen rundvlees meer uit omdat prijzen in eigen land te fors stijgen

Argentinië schort de uitvoer van rundvlees op gedurende minstens een maand. Met die maatregel wil de Argentijnse regering de stijgende voedselprijzen in het Zuid-Amerikaanse land temperen. Door de coronacrisis is de Argentijnse economie vorig jaar met bijna 10 procent gekrompen, terwijl de prijzen er bijna verdubbeld zijn.

De kwaliteit van het Argentijnse rundvlees is wereldberoemd. Argentinië is dan ook één van de belangrijkste vleesexporteurs wereldwijd, met vooral China, maar ook Duitsland en Israël als grootste afnemers.

Door de coronacrisis is de Argentijnse economie vorig jaar met bijna 10 procent gekrompen, maar ondertussen blijven de voedselprijzen er tegen een sneltempo stijgen, in een jaar tijd zijn ze bijna verdubbeld. Vlees is voor de Argentijnen zelfs zo'n 65 procent duurder geworden, en daarom heeft de Argentijnse regering nu besloten om gedurende 30 dagen geen rundvlees meer uit te voeren, in de hoop de prijsstijgingen op de interne markt te temperen.

Meest gelezen