Luk De Wilde

Ballonvaarders uit het Waasland kunnen opnieuw het luchtruim in

Ballonvaarders uit het Waasland mogen opnieuw passagiers meenemen in hun mand. De boekingen voor een ballonvaart nemen meteen een hoge vlucht. "We zien een enorme toevloed aan aanvragen", vertelt ballonvaarder Kevin Rodrigus uit Sint-Niklaas. 

De voorbije zeven maanden was de lockdown ook in de lucht van kracht. De ballonmanden bleven lange tijd leeg. Sinds vorige week mogen ze weer passagiers meenemen. Dat is een opluchting voor ballonvaartbedrijven in de streek rond Sint-Niklaas, die al jaren het mekka van de ballonvaart is. "De weersomstandigheden waren de voorbije dagen niet altijd goed, maar ’s avonds kon er toch al een paar keer uitgevaren worden", zegt ballonvaarder Kevin Rodrigus uit Sint-Niklaas. 

Permanente opstijgterreinen

In het Waasland zijn er permanente opstijgterreinen in Sint-Niklaas, Waasmunster, Stekene en Wachtebeke. Rodrigues gooide vorig jaar het roer volledig om. Hij zette een punt achter zijn activiteiten als zaakvoerder van twee bouwbedrijven om de stap te zetten naar de ballonvaart. 

Op de eerste vluchten met passagiers was het dus wachten tot deze week. "Uiteraard ben ik heel blij dat we weer de lucht in kunnen", vertelt Rodrigues. "We hebben ons de voorbije maanden goed voorbereid, onze ballonteams zijn nu volop in de weer om de agenda’s te vullen."

Totaalbeleving

Met zijn ballonvaartbedrijf beschikt hij over drie warmeluchtballons. "In onze grootste ballonmand kunnen we tot twaalf passagiers meenemen. De kleinste ballon is ideaal voor meer avontuurlijke vluchten. Zo’n gevarieerd aanbod, met veel mogelijkheden, dat is heel aantrekkelijk. Een ballonvlucht is zo prachtig, we willen daar een totaalbeleving van maken."

kasto80

Meest gelezen