Geparkeerde bouwkraan raakt los en rolt gevel van woning in Herzele binnen

In Herzele, op de grens met Zottegem, is een bouwkraan de gevel van een woning binnengerold. De bouwkraan werd gebruikt voor werken in de straat, en stond geparkeerd aan de voorkant van het huis. De bewoners waren niet thuis toen de kraan hun huis raakte.

Op de grens tussen Herzele en Zottegem is de gevel van een woning zwaar beschadigd door een inrollende bouwkraan. Op dat moment waren de bewoners van het huis niet aanwezig, er raakte niemand gewond. De kraan werd gebruikt voor werken in de straat en stond tijdelijk voor de woning geparkeerd. 

(lees verder onder de foto)

Hoe het incident is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Bij het parkeren van de bouwkraan zijn alleszins blokken gebruikt om ze te beveiligen. Toch liep het dus fout. Het gevaarte rolde recht tegen en in de woning. De brandweer kwam snel ter plaatse om stuttingswerken aan het huis uit te voeren. 

kasto80

Meest gelezen