JDM

Brugge bereidt zich voor op mogelijke kampioenenviering Club Brugge

In Brugge zijn ze al volop bezig met de voorbereiding van de mogelijke kampioenviering van Club Brugge. Blauw-zwart zou zondag graag de titel vieren met 500 toeschouwers in het Jan Breydelstadion, maar daar moet het coronacommissariaat nog over beslissen.

Club Brugge zou zondag graag de titel vieren met 500 toeschouwers in het Jan Breydelstadion. Dan speelt Club tegen Racing Genk. Het coronacommissariaat moet beslissen of die match met 500 toeschouwers toegelaten wordt als testevenement. 

Maar het zou kunnen dat Club donderdag al kampioen is. Dat hangt af van het resultaat van de matchen die Club Brugge en Genk donderdagavond spelen. Hoe dan ook: zowel donderdag als zondag is het mogelijk dat Clubsupporters afzakken naar het stadion en de Platse, het marktplein van Sint-Andries in Brugge. De politie zal extra mensen inzetten om alles goed in het oog te houden. 

"De supporters komen sowieso"

Frederik Van Eenoo van The Locals, de grootste supportersclub van blauw-zwart, vindt dat er rond het stadion iets georganiseerd moet worden voor de supporters. "Geef ons wat perspectief", zegt hij. "Zo gaan de mensen zich meer aan de regels houden. Als ze alles gaan verbieden, dan gaat dat een averechts effect hebben. Komen doen de supporters toch. Ik roep niet op, maar komen doen ze sowieso. Je kan dat vergelijken met buitenlandse ploegen die kampioen spelen. Ook daar komen de supporters samen. Dat is die euforie, dat is die adrenaline."

Terrassen verboden

Nick Dhoest baat het café Den Comptoir op de Platse in Sint-Andries in Brugge uit. Dat café ligt vlak bij het Jan Breydelstadion. "Ze zijn bijna kampioen. Ik zie het helemaal goed komen", zegt Dhoest. "Jammer genoeg zullen we het niet zoals vroeger kunnen vieren. Normaal werken alle cafés op de Platse samen en is het precies één lange muur van tapkranen om al die supporters van bier te voorzien. Er is ook veel muziek. Maar in coronatijden zal het helaas allemaal anders verlopen."

"We hebben een deal gesloten met de burgemeester", gaat Dhoest voort. "Zo moet al het meubilair van de terrassen op de Platse weg. In ruil mogen we wel raamverkoop doen. Het wordt één grote takeaway. Dat is een goed idee, omdat het een utopie is om uitgelaten supporters aan een tafeltje te doen zitten. Het zal sowieso veiliger zijn als we takeaway organiseren."

Meest gelezen