Foto: Radio 2

Bus staat anderhalf uur dwars op Liersebaan door geblokkeerde remmen

Kort voor 9 uur is een bus van De Lijn geblokkeerd geraakt op de Liersebaan (N14) in Massenhoven bij Zandhoven. De chauffeur wilde rechtsomkeer maken maar bij dat manoeuvre blokkeerden de remmen. De bus stond dwars over de weg en blokkeerde anderhalf uur lang de weg. 

De Liersebaan is sinds maandag afgesloten voor het verplaatsen van de brug over het Albertkanaal. Het verkeer moet nu langs de Herentalsebaan in Viersel het Albertkanaal oversteken. Een buschauffeur die verkeerd was gereden, wilde rechtsomkeer maken. Maar daarbij werd een luchtleiding beschadigd en blokkeerden de remmen. De bus stond dwars over de weg en raakte niet meer op eigen kracht verder. Een takelfirma kwam ter plaatse om de bus aan de kant te trekken. Ze werd getakeld. Er zaten geen passagiers op de bus, niemand raakte gewond. 

Meest gelezen