Buurtcomité van Melden wil uitleg van De Lijn: "Kinderen bijna 4 kilometer te ver van huis afgezet"

Stad Oudenaarde en het buurtcomité van deelgemeente Melden vragen uitleg aan busmaatschappij De Lijn nadat  schoolgaande kinderen niet afgezet zijn aan een halte dicht bij huis. "Er zijn nochtans afspraken gemaakt voor een minimale dienstverlening", zegt het buurtcomité.

De stad Oudenaarde en het buurtcomité van deelgemeente Melden willen duidelijkheid over incidenten met busmaatschappij De Lijn. Er zijn wegenwerken in Melden en De Lijn beloofde er een minimale dienstverlening om kinderen van en naar school te brengen.  De Lijn liet weten dat er op schooldagen 's ochtends 1 en 's avonds 2 busdiensten voorzien zouden worden tot in Melden dorp. "Het is nu al 2 keer gebeurd dat de bus er niet of ergens anders stopt. Soms zelfs 4 kilometer verderop", zegt Benoit Dorné. 

Omleiding via het dorp

De ouders van de kinderen willen dat De Lijn de gemaakte afspraken nakomt.  "Ook wanneer de kinderen tegen de chauffeur zeggen dat de belofte gemaakt is om hen in het dorp af te zetten, krijgen ze de boodschap dat ze moeten uitstappen”, zegt Dorné. "En dan staan ze daar natuurlijk in de wind en de regen. Dat is eigenlijk onverantwoord."

De minimale dienstverlening blijkt niet altijd goed doorgegeven te zijn aan de betrokken chauffeurs. "We gaan zeker kijken wat er precies gebeurd is. En ook bespreken met onze chauffeurs en onderaannemers hoe we dit kunnen verhelpen. Wij gaan bij de chauffeurs nogmaals benadrukken dat die omleiding juist gereden moet worden”, klinkt het bij De Lijn.

kasto80

Meest gelezen