Actrice Ahlaam Teghadouini en minister Sven Gatz bij portretten van hun favoriete leerkrachten.
Radio 2

Brussels Gewest zoekt extra leerkrachten: "We hebben jullie nodig"

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is op zoek naar nieuwe leerkrachten voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. De regering wil met een nieuwe campagne mensen stimuleren om voor de klas te komen staan. "Onze leerkrachten doen er echt toe. We hebben jullie nodig", aldus Brussels Minister voor het Nederlandstalig Onderwijs Sven Gatz (Open VLD).

Er is momenteel een tekort aan leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. "Net als in andere streken in Vlaanderen. Er is geen acuut tekort in Brussel, maar het onderwijs in Brussel groeit als kool. Dus we hebben echt nieuwe leerkrachten nodig. Dat maakt het voor de directies ook makkelijker om niet telkens op zoek te moeten gaan naar vervangers", aldus Gatz. (lees verder onder de foto)

Leerkrachtbxl.be

Positieve vibe

Actrice Ahlaam Teghadouini (bekend van de Ketnet-reeks "Hoodie" n.v.d.r.), federaal staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) en minister Gatz kozen elk hun favoriete leerkracht. Die worden in de bloemetjes gezet met behulp van een grote tekening op de ramen van Muntpunt in het centrum van Brussel. "Het is een teken van erkenning voor onze leerkrachten. We willen die positieve vibe in de verf zetten om in juni extra mensen te overtuigen om zelf voor de klas te gaan staan", besluit Gatz.

Alle info over de campagne vind je op de website van Leerkracht BXL.

Leerkrachtbxl.be

Meest gelezen