Red Sport Padel

Gemeente Lievegem koopt zelf padelvelden aan: "Investering die zich binnen 3 jaar terugbetaalt"

Het gemeentebestuur van Lievegem maakt geld vrij om padelterreinen aan te kopen. Het project zou in totaal iets meer dan 100.000 euro kosten, maar moet vooral een slimme investering worden. "We weten dat zo’n investering een aanzienlijk terugverdieneffect heeft", zegt schepen van Sport, Kim Martens (CD&V).

De padelhype zorgt ervoor dat sommige gemeenten nu zelf investeren in nieuwe velden. Zo maakt de gemeente Lievegem geld vrij om te investeren in de nieuwe sport. Op vele andere plaatsen zijn het privé-investeerders of sportclubs die centen in nieuwe velden steken. "We zijn de afgelopen maanden overstelpt geweest door aanvragen van privé-investeerders om zo’n terreinen aan te kopen, maar we willen het zelf doen", vertelt schepen van Sport, Kim Martens.

Terugverdienen

In Lievegem neemt het gemeentebestuur het heft in eigen handen. "Uiteindelijk gaat het hier om ongeveer 100.000 euro, maar we weten ook dat het een investering is die een aanzienlijk terugverdieneffect heeft."

We hopen dat we de eerste velden eind dit jaar al kunnen aanbieden 

Kim Martens, schepen van Sport in Lievegem

"Als we de voorspellingen bekijken voor deze snelgroeiende sport, dan kunnen we alles terugverdienen op 3 à 4 jaar", zegt de schepen. "Dat is dus zeker een haalbare financiële uitgave voor de gemeente. Hopelijk kunnen we de eerste velden dit jaar aanbieden, maar het zal wellicht voor begin volgend jaar zijn."

Er komen nu eerst twee padelvelden in deelgemeente Waarschoot. "Er zijn daar sportrecreatiegronden die ver van woningen liggen, dus geluidsoverlast kan daar helemaal uitgesloten worden. Later volgen er mogelijk ook terreinen in andere deelgemeenten."

kasto80

Meest gelezen