Belga Image

Heropleving van de economie creëert nieuwe jobs bij Volvo Gent: "Grote vraag naar onderdelen"

In de Gentse haven zoekt de Volvo Group nu ook extra mensen in het magazijn. De truckfabrikant liet vorige maand nog weten dat ze 350 nieuwe werknemers zoekt, maar nu komen daar nog eens 33 vacatures bij. Een reden daarvoor is de productie van een nieuwe model. "Maar ook omdat de economie opnieuw aanzwengelt", zegt Stijn Van den Berghe van de Volvo Group.

De Volvo Group in de Gentse haven heeft het moeilijk gehad tijdens de coronacrisis, maar er is licht aan het einde van de tunnel. In het magazijn zijn zo goed als meteen 33 nieuwe werknemers nodig om de stijgende vraag aan te kunnen. Eerder liet Volvo Trucks al weten dat ze 350 nieuwe werknemers zoeken. "We zien ook dat de economie het opnieuw goed begint te doen", merkt Stijn Van den Berghe van de Volvo Group.

Vraag naar onderdelen

Een andere reden voor de creatie van extra jobs komt omdat de vrachtwagenbouwer een nieuw model maakt. Die onderdelen passeren via het magazijn. "Die moeten wij stockeren en tot bij de klant krijgen. Het nieuwe model zorgt er ook voor dat er een grote vraag is voor onderdelen van trucks, dus is er een hogere productie."

Bussen en bouwmachines

En ook andere vrachtwagens gaan nu opnieuw meer de weg op en hebben meer onderdelen nodig voor onderhoud. "De vrachtwagens moeten opnieuw gaan rijden. Hoe meer die rijden, hoe meer onderhoud er nodig is, en hoe meer onderdelen wij tot bij onze klanten moeten brengen."

Daarnaast levert het magazijn ook onderdelen voor bussen en bouwmachines, ook daar is opvallend meer vraag naar. "Bij bouwwerven die opnieuw opstarten is er terug een hogere productiviteit, en is er dus nood aan onderhoud voor hun bouwmachines." Het bedrijf laat weten dat mensen die willen solliciteren geen ervaring nodig hebben.

kasto80

Meest gelezen