James Arthur Photography

Nieuw kapsel van Alex Callier van Hooverphonic is een "French crop": "Je hebt ballen nodig om het te dragen" 

Lach niet langer met de korte jommekescoupe van Alex Callier van Hooverphonic. "Dat kapsel is een French crop. Een klassieker die we regelmatig knippen in ons salon", vertelt kapper en zanger Yannick Bovy op Radio 2 Antwerpen. 

Zal het kapsel van Alex Callier vanavond een rol spelen in de halve finale van het Euroviesiesongfestival? Op sociale media is de nieuwe coupe van Callier alvast het mikpunt van spot. "Nochtans is het een klassiek kapsel. Wij kennen het al jaren als de French crop", zegt kapper Yannick Bovy in "Start Je Dag". "Wij knippen het regelmatig in ons salon. Je mag Alex dus een trendsetter noemen. De zijkanten zijn kort geschoren. Bovenop het hoofd zijn de haren iets langer en liggen ze tamelijk plat. Ofwel heb je een rondere afgeknipte voorkant, ofwel helemaal recht zoals bij Alex."

Laat de windturbines draaien

Of de French crop Hooverphonic douze points van de Fransen zal opleveren, valt nog af te wachten. De coupe van Callier is volgens Bovy alvast volledig podiumproof. "Ze mogen de rookmachines, ventilatoren en turbines hun gang laten gaan. Daar kan een French crop tegen.  Maar toegegeven: het is apart en gewaagd. Je hebt ballen nodig om het te dragen. Over het algemeen vind ik het imago en de stijl van Hooverphonic heel sterk. Hun look en act passen perfect bij het nummer dat ze vanavond brengen. Ik hoop dat we doorstoten naar de finale. Daar horen ze echt thuis." 

De French crop is een gewaagd kapsel: je hebt ballen nodig om het te dragen

Yannick Bovy

Bekijk hier nog eens de toelichting door onze Songfestivalkenner Gianni Paelinck na het optreden van Hooverphonic in de jury-halve finale van gisteravond (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Israëlische dreadlocks

Als kapper kijkt Bovy enorm uit naar de acts vanavond en later deze week in Rotterdam. "Israël stuurt bijvoorbeeld een kandidate die dreadlocks draagt als een kroon. Als je dat kapsel in mijn salon wil, reserveer je best op voorhand zodat we een paar uurtjes uittrekken," lacht hij. "Op het songfestival is diversiteit en originaliteit qua kapsels troef. Je merkt dat het haar erg belangrijk is voor artiesten. Of de baard, vraag dat maar aan Conchita Wurst."

Bovy verklapte tot slot dat ook hij overweegt om een French crop à la Callier te nemen. "Mijn haar is nu heel kort. Een paar weken geleden heb ik het afgeschoren. Ik ben nu toch ook richting een French crop aan het evolueren", besluit hij op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen