55 nieuwe besmettingen in Wellense scholen: "'t Laantje in Ulbeek blijft een week langer dicht"

Verschillende scholen in Limburg hebben te kampen met corona-uitbraken. In Wellen werden 55 nieuwe besmettingen vastgesteld in 2 scholen. En in Paal (Beringen) moet nu ook basisschool De Berk sluiten na een uitbraak.

In Wellen werden maandag alle 800 leerlingen en personeelsleden van drie scholen getest na enkele uitbraken. 55 tests bleken positief en dat is vooral slecht nieuws voor basisschool 't Laantje in Ulbeek. Daar hebben 20 kinderen een positieve test. "Iedereen gaat nu in quarantaine en volgende week maandag worden ze opnieuw getest", vertelt burgemeester Els Robeyns (Vooruit).

Basisschool De Bron, waar de eerste uitbraken vastgesteld werden, kan gedeeltelijk weer open. "Tien personeelsleden hebben daar positief getest. Dat is te veel om de school helemaal te kunnen openen", zegt burgemeester Robeyns. Om het personeelstekort op te vangen heeft directeur Bart Van Schelvergem beslist om enkel de kinderen vanaf het tweede leerjaar weer naar school te sturen. "Voor de andere leerlingen wordt noodopvang geregeld maar ook de naschoolse opvang valt weg", aldus Van Schelvergem.

De cijfers zijn op dit moment helemaal niet goed in Wellen

Burgemeester Els Robeyns

De kinderen in basisschool De Eik testten allemaal negatief. Daar kan iedereen woensdag dus weer gewoon naar school. Burgemeester Robeyns heeft ook alle buitenschoolse activiteiten al zeker tot en met volgende week dinsdag stilgelegd. "De cijfers zijn echt helemaal niet goed in Wellen", klinkt het. "Hopelijk laten ouders hun kinderen ook niet deelnemen aan activiteiten buiten onze gemeente." 

De Berk in Paal

Afgelopen week bleken in basisschool De Berk Paal enkele leerlingen uit verschillende klassen besmet. Omdat het aantal besmettingen ondertussen blijft oplopen, werd vandaag beslist dat alle leerlingen en personeelsleden donderdag en vrijdag getest moeten worden. In afwachting van de resultaten is de school in Paal nu preventief gesloten.

Basisschool in Bree weer open

In Opitter (Bree) kan basisschool De Wissel woensdag weer opstarten. Alle leerlingen en leerkrachten werden maandag getest maar slechts drie tests bleken positief.  Eerder hadden daar 16 leerlingen en een leerkracht positief getest. 

Meest gelezen