Lindsay uit Gooik stylet kapsels van deelnemers Eurovisiesongfestival: "Over haren van Alex Callier heb ik niks te zeggen"

Lindsay Schets van kapsalon HairLin in Gooik is één van de kappers die de artiesten in Rotterdam goed gecoiffeerd het podium opsturen. "Hooverphonic heeft een eigen kapper bij, dus over de haren van Alex Callier heb ik niks te zeggen."

Normaal gezien zou Lindsay Schets uit Gooik vorig jaar al de kapsels van de artiesten van het Eurovisiesongfestival onder handen nemen. "Jammer dat dat in het water is gevallen", vertelt Lindsay in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Maar ik ben heel blij dat ik hier nu kan zijn."

Lindsay is sinds gisteren aanwezig op het songfestival in Rotterdam. "Het was al meteen een drukke dag. Om de 48 uur wordt hier iedereen getest. Het Eurovisiesongfestival op zich is al spectaculair om te zien, maar het geldt ook als testevenement en het is wel speciaal om te zien wat er allemaal komt kijken bij zo'n testevenement."

Lees verder onder de foto.

Kapster Lindsay Schets op het Eurovisiesongfestival van Rotterdam

Lindsay moet de kapsels verzorgen van artiesten die het podium op moeten. Maar wie ze juist in haar kappersstoel krijgt, weet ze nog niet. "Dat weten we pas op het moment zelf. De leden van Hooverphonic hebben een eigen kapper mee, dus die zal ik niet gauw in mijn stoel krijgen, tenzij voor een kleine touch up. Over de haren van Alex Callier heb ik dus niks te zeggen."

De artiest van Slovenië heeft Lindsay wel al in haar stoel gehad. "Anderhalf uur heeft dat geduurd, dat was een hele vriendelijke madam. Maar vandaag is het de halve finale, dus zal er minder tijd zijn om te praten." Van de halve finale zal Lindsay niets kunnen zien. "Tenzij op het grote scherm dat hier in het kapsalon staat. Naar de finale mogen we wel kijken. Op een gegeven moment zal mijn job op er zitten. Alle haarstylisten hebben een vipkaart gekregen om de finale helemaal live mee te volgen. Iets om naar uit te kijken!"

Meest gelezen