Lokeren investeert 200.000 euro in jeugdvoetbal: "Goed voor lokale clubs en het milieu"

De stad Lokeren blijft investeren in het jeugdvoetbal, ook na het faillissement van Sporting Lokeren. Het gaat om een investering van 200.000 euro in duurzame verlichting voor de lokale voetbalclubs.

De stad Lokeren investeert fors in haar voetbalclubs.  Elke club krijgt 50.000 euro, waarmee ze slimme ledverlichting kunnen aankopen. Het gaat om vier sites: die van Sporting Lokeren, FC Eksaarde, SK Doorslaar en FC Daknam. 

Het is een zware investering, maar die weegt niet op tegen de voordelen
Marjoleine De Ridder, schepen van sport

"Dankzij de ledverlichting kunnen de clubs nu langer trainen en gaat de elektriciteitsfactuur naar beneden. Bovendien is dit een veel duurzamer alternatief", zegt schepen van Sport, Marjoleine De Ridder.

Alleen maar voordelen

Ledverlichting heeft een langere levensduur, wat betekent dat de investering in het vervangen van defecte lampen en de huur van hoogtewerkers voor zowel de stad Lokeren als de clubs wegvalt. 

De lichten kunnen ook beter gericht worden, waardoor er minder strooilicht is.  Er is dus minder verbruik én minder lichtvervuiling, dat is dan weer een voordeel voor de woonwijken in de buurt en voor de bosrijke omgeving.

kasto80

Meest gelezen