Radio 2

Weer elektrische deelsteps in Oostende

Er komen opnieuw elektrische deelsteps in Oostende, 500 in totaal. Het bedrijf Bird heeft steps in 160 steden, waaronder Brussel en Antwerpen, maar nu dus ook in Oostende. Het was van 2019 geleden dat er nog deelsteps waren in de stad.

De schepen van Mobiliteit in Oostende, Björn Anseeuw (N-VA), ziet de elekrische steps niet als een toeristische attractie, maar als een volwaardig vervoermiddel. "In 2019, net voor de coronaperiode, merkten we op dat die elektrische steps heel intensief werden gebruikt. Tijdens de coronacrisis zijn ze uit het straatbeeld verdwenen, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat de steps opnieuw veel gebruikt zullen worden."

"De elektrische steps kan je activeren door met je smartphone een QR-code te scannen. Daarna rijd je naar je bestemming. Je betaalt per gereden minuut. Eenmaal aangekomen op je bestemming, zet je de step aan de kant en sluit je je rit via je smartphone af", zegt Jonathan De Boer van Bird.

Radio 2

Meest gelezen