Jongeren krijgen pop-up skatepark in Lummen na petitie

Maandagavond gaven jongeren in Lummen een petitie af aan het gemeentebestuur met ruim 300 handtekeningen omdat ze een skatepark willen.  De gemeente had oor naar hun verzuchtingen en belooft een tijdelijk skatepark op de parking van het ontmoetingscentrum Oosterhof.

Het pop-up skatepark zal er maar één maand blijven liggen. Daarvoor wordt een budget van 6.700 euro uitgetrokken. De kinderen die met de petitie zijn gestart zijn toch al blij met de toezegging. "We zijn er heel blij mee", zegt de 13-jarige Tristan Ouzaounakis. "Er komt zelfs een grote ramp van 1,90 meter hoog en 10 meter lang. Voor onze veiligheid worden alle toestellen verankerd. En als alles goed verloopt en we het netjes houden, dan komt er een skatepark aan Vijfsprong."

We willen de jongeren perspectief geven

Wim Vangeel, schepen Lummen

Voor de gemeente Lummen was het zoeken naar budget om de kinderen tegemoet te komen. "Het is financieel vrij zwaar om een permanent skatepark uit te bouwen", zegt schepen Wim Vangeel (CD&V). "We hebben dat budget niet voorzien, maar we komen als gemeente wel tegemoet door deze zomer een hele maand een pop-up skatepark te voorzien. We hopen op die manier de jongeren toch enig perspectief te geven en ook een leuke zomer vol skateplezier aan te bieden."

Meest gelezen