Leerlingen en buurtbewoners mogen terug naar huis na gaslek in centrum van Maasmechelen

In het centrum van Maasmechelen was er deze voormiddag een gaslek. Dat was ontstaan tijdens werkzaamheden in de Dokter Haubenlaan. Onder andere de buurtbewoners, een school, het OCMW en het vredegerecht werden geëvacueerd. Ondertussen is het lek dicht en mag iedereen terug naar huis. 

"Alle diensten zijn snel ter plaatse gekomen en ook het noodplan is vlekkeloos verlopen", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). De buurtbewoners, het OCMW, het vredegerecht en Vrije basisschool Mozaïek werden geëvacueerd. "De gasgeur was best indringend dus hebben we dadelijk besloten om alle leerkrachten en leerlingen te evacueren", vertelt Bert Paulussen, directeur van scholengemeenschap KBM-Z. "Die evacuatie is goed verlopen, zonder al te veel paniek." 

"Intussen is het lek gedicht", zegt Terwingen. "Ook de gebouwen rond het lek werden op een perimeter van 50 meter gecontroleerd op gasopstapelingen. Ook in de kelders, om geen enkel risico te nemen." Dat gebeurde onder meer in woonzorgcentrum De Maasmeander, in een school en enkele huizen in de buurt. Maar alles was veilig en rond twee uur vanmiddag mocht iedereen dus terug naar huis.

Meest gelezen