Foto: Facebook Gym Tennis & Padel Academy

Schoten laat geen nieuwe padelvelden meer toe: "Geluidshinder voorkomen is prioritair"

De gemeente Schoten voert een stop in voor de aanleg van nieuwe padelvelden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Momenteel zijn er vier padelvelden in Schoten en er komen er dit jaar nog zes bij. In Schoten zijn er nog geen klachten maar dat willen ze zo houden. "Bijna elke week komt een nieuwe aanvraag binnen. Maar tien padelvelden tegen het einde van de zomer, dat is voldoende”, zegt schepen van sport Paul De Swaef (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.

Padel is een combinatie van tennis en squash, wordt gespeeld in een glazen kooi en is razend populair. Maar de sport zorgt vaak voor geluidshinder bij omwonenden. "In andere gemeenten zagen we dat er heel wat klachten waren van buren. Dat willen we echt voorkomen in Schoten", zegt schepen van sport Paul De Swaef (N-VA) in "Start je dag". 

In andere gemeenten kwamen er veel klachten van buren, dat willen we voorkomen

Paul De Swaef (N-VA), schepen van sport Schoten

Op dit moment zijn er vier padelvelden in Schoten en staan er nog zes gepland. "We zijn van in het begin zeer voorzichtig geweest met toelatingen voor nieuwe velden", legt De Swaef uit. "Bijna elke week komt er wel een nieuwe aanvraag binnen. Iedereen wil wel investeren in een nieuw padelveld op privé-terrein, maar we willen het houden bij recreatie- en sportgebieden. Geluidshinder voorkomen is echt een prioriteit voor ons."  

Er is voor alle duidelijkheid geen padelstop voor spelers, wel voor locaties. "Het mooie aan padel is dat je het ook bij minder goed weer kan spelen", zegt de Swaef, die zelf tennist. "In de zomer ga ik padel eens uitproberen."

Meest gelezen