Radio 2

Uitbaters nachtwinkel in Zaventem aangevallen met koevoet

Aan de Vilvoordelaan in Zaventem zijn dinsdagmiddag twee gewonden gevallen bij wat lijkt op een fout gelopen overval op een nachtwinkel. Een man en een vrouw wandelden de winkel binnen en sloegen de twee uitbaters met een koevoet. Daarna verdwenen ze weer te voet. Politie en parket onderzoeken nu camerabeelden en zijn op zoek naar de daders.

Volgens het parket van Halle-Vilvoorde is het niet helemaal duidelijk of het effectief om een overval gaat. "De twee verdachten gingen meteen naar de uitbaters, sloegen hen en vertrokken daarna opnieuw", zegt Carol Vercarre van het parket. "Op het eerste gezicht is er ook geen buit. Ze zouden dus ook een ander motief kunnen hebben gehad." Sindsdien zijn de twee spoorloos. 

Op het eerste gezicht is er geen buit. Het is dus nog niet duidelijk of het om een overval gaat. Misschien hadden de daders een ander motief.

Carol Vercarre, parket Halle-Vilvoorde

De twee uitbaters zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte meteen met een zoektocht in de omgeving en bekijkt ook alle camerabeelden. Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. 

Meest gelezen