Verhuizing politie Vilvoorde een jaar uitgesteld

De verhuizing van de lokale politie VIMA (Vilvoorde-Machelen) naar een nieuw kantoor aan de Schaarbeeklei loopt bijna een jaar vertraging op. De politie wil daar een bestaand kantoorgebouw verbouwen, maar het is lang wachten op de vergunning en ook de coronacrisis zorgt voor vertraging.

Het huidige politiekantoor aan de Zennestraat in Vilvoorde is te klein geworden. Dat commissariaat dateert uit 1994, toen werkten daar 70 mensen van de toenmalige Rijkswacht. Ondertussen is het Vilvoordse korps uitgegroeid tot 180 medewerkers en dus werd uitgekeken naar een groter gebouw. Het plan was dat de lokale politie van Vilvoorde-Machelen dit voorjaar zou verhuizen naar een voormalig kantoorgebouw aan de Schaarbeeklei. Maar de omgevingsvergunning laat op zich wachten en dus kunnen de verbouwingswerken voorlopig niet beginnen.

Corona

Ook de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de verbouwingen vertraging oplopen. Maar corona heeft ook een voordeel: heel wat mensen werken van thuis waardoor het plaatsgebrek in het huidige politiekantoor nog meevalt. 

De politie Vilvoorde-Machelen hoopt om begin 2022 toch te kunnen verhuizen. Het nieuwe politiekantoor aan de Schaarbeeklei zal niet alleen ruimer zijn maar ook beter zichtbaar en bereikbaar voor de inwoners. 

Meest gelezen