Vijvers kasteelpark Coloma in Sint-Pieters-Leeuw worden gesaneerd

In Sint-Pieters-Leeuw worden de historische vijvers van het kasteelpark Coloma de komende weken gesaneerd. Het overtollige slib zal verwijderd worden waardoor de waterkwaliteit gaat verbeteren. Dat gebeurt in opdracht van Natuur en Bos en de gemeente. Het moet de vijvers ook opnieuw het mooie uitzicht geven dat ze vroeger hadden. 

Het is al 25 jaar geleden dat het slib werd verwijderd uit de vijvers van het kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. En dat is nodig om het water meer zuurstof te geven. De vijvers worden de komende weken drooggezet om het slib weg te graven. De vissen werden een tijdje geleden al uit het water gehaald, zij zijn tijdelijk naar een andere plek overgebracht. 

Bladeren

Er is niet alleen een probleem van teveel slib, tijdens de herfst ligt de vijver ook vol met bladeren van de bomen. De rottende bladeren zorgen ervoor dat het water niet altijd fris ruikt. En daarom zullen de bomen op de oevers gesnoeid worden zodat er minder bladeren in de vijver vallen.

Meest gelezen