Walter "Pico" Michiels gedwongen opgenomen na aanvaring met scoutsjongeren

Het parket van Leuven heeft ex-acteur Walter Michiels, Pico Coppens uit F.C De Kampioenen, gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling. Aanleiding was een confrontatie met enkele scoutsjongeren aan zijn chalet in Kessel-Lo bij Leuven. Binnen tien dagen moet de man voor de vrederechter verschijnen die zijn verblijf kan verlengen. 

Zondagavond kwam het tot een confrontatie tussen Walter Michiels en enkele scoutsjongeren aan zijn chalet in het Verbrandenbos in Kessel-Lo. De politie werd opgeroepen en pakte Michiels op.  Sarah Callewaert van het parket van Leuven. "Enkele jongeren waren afgezakt naar zijn woning. Daar zou Michiels zich bedreigend opgesteld hebben. Hij zou de jongeren achterna gezeten hebben met een bijl. Er vielen geen gewonden, maar Michiels werd opgepakt en onderzocht in het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat hij geestesziek is, zodat het parket kon overgaan naar een gedwongen opname in een psychiatrische instelling."  

Gevangenisstraf

Daar moet Walter Michiels de komende tien dagen verblijven. Daarna verschijnt hij voor de vrederechter. Callewaert: "Die kan zijn verblijf voor een eerste keer verlengen met 40 dagen, daarna moet hij weer naar de vrederechter." 

Opmerkelijk is dat Michiels begin mei veroordeeld werd tot een effectieve celstraf van 15 maanden voor diefstallen, bedreiging, drugbezit en openbaar dronkenschap. Mogelijk is hij daar niet voor naar de gevangenis gestuurd omdat de straf te kort is. Door de overbevolking in de gevangenissen worden kortere straffen vaak niet uitgevoerd.  

Meest gelezen