Uitbater warenhuis
Radio 2

Warenhuis aan Akenkaai in Noordwijk Brussel voor negende keer overvallen: "Uitbater is ten einde raad"

Het Delhaizewarenhuis aan de Akenkaai in de Brusselse Noordwijk is al voor de negende keer overvallen. Dat gebeurde afgelopen zaterdag. Twee mannen kwamen de winkel binnen met een mes en een bijl en gingen ervandoor met het geld uit de kassa. Buurtbewoners klagen over de onveiligheid van de buurt. 

"De overval gebeurde zaterdag rond 17 uur", vertelt buurtbewoner Dries. "Ik kwam hier een half uur later toe. De politie stond hier en de omgeving van de winkel was afgezet. Ik heb toen met de winkeluitbater gepraat en hij is ten einde raad. Volgens hem zijn het altijd dezelfde jonge migranten die hier in de buurt wonen. Ze staan ook op zijn camerabeelden. Hij vindt het bizar dat de politie het na negen keer nog altijd niet opgelost heeft. En het ergste is dat het altijd gewapende overvallen zijn."

Autoruiten ingeslagen

"De Brusselse Noordwijk staat niet bepaald bekend als de meest veilige buurt, maar de situatie verbetert er niet op", zegt buurtbewoner Dries. "En het zijn niet alleen die overvallen op winkels, er worden ook geregeld autoruiten ingeslagen. Het is al een keer gebeurd bij mijn auto en drie keer bij die van mijn vrouw. We hebben al verschillende mails gestuurd naar burgemeester Close, maar er verandert niets. Het is ook niet veilig om hier 's avonds over straat te lopen en dat zou toch niet mogen." 

Meest gelezen