Week van de Opvoeding: "Corona zorgt voor extra uitdagingen" 

De vier gemeenten van Huis van het Kind in stadsregio Turnhout besteden heel wat aandacht aan de Week van de Opvoeding. Ze organiseren online lezingen en geven ook opvoedingtips. "De coronacrisis zorgt bij veel gezinnen voor een hele uitdaging en daar willen we deze week bij stilstaan", vertelt schepen van Gezin Tinne Wouters (N-VA) uit Vosselaar.

Nog tot zondag 23 mei geeft het Huis van Kind in de stadsregio Turnhout tips en lezingen tijdens deze Week van de opvoeding.  Die opvoeding verloopt vaak moeizamer door de coronacrisis. "Kinderen hebben het afgelopen jaar veel moeten missen zoals hobby's, sporten, naar school gaan. Dat zorgde voor minder sociale contacten en dwong hen om op een andere manier ontspanning te zoeken. Dat is een hele uitdaging binnen het gezin", vertelt schepen Tinne Wouters. Ook scheidingen zijn een moeilijk gegeven voor kinderen.

Tieners krijgen het hard te verduren. Ze kunnen niet afspreken met vrienden, krijgen afstandsonderwijs en zitten vaker op hun gsm

Tinne Wouters (N-VA), schepen van gezin in Vosselaar

Vooral bij de opvoeding van tieners zitten veel ouders nog met vragen. "Tieners krijgen het hard te verduren. Ze kunnen niet afspreken met vrienden, krijgen afstandsonderwijs en zitten vaker op hun gsm, wat ouders niet graag hebben. Maar er zijn ook weinig alternatieven", zegt Wouters.

Thema's

Op die vragen biedt Het huis van het Kind antwoorden. Deze week staan er belangrijke thema's op het programma. "We hebben een bevraging gedaan naar welke actuele opvoedingsvraagstukken er vooral leven bij gezinnen. Hieruit selecteerden we vier thema’s die voor ons belangrijk waren. Eén van die thema's is bijvoorbeeld opnieuw rust brengen in het gezin, een ander draait rond gamen."

Wie de lezingen wil volgen, kan zich inschrijven via deze link

Meest gelezen