RTV

Werkzaamheden bij AZ Turnhout, ziekenhuis waarschuwt patiënten: "Hou rekening met hinder" 

De komende twee maanden wordt er gewerkt op de Steenweg op Merksplas in Turnhout, ter hoogte van het AZ Turnhout - Campus Sint-Jozef. Er komt onder meer een veiligere oversteekplaats. Het ziekenhuis vraagt patiënten om er rekening mee te houden, dat ze misschien langer onderweg zijn. Ziekenwagens kunnen een speciale werfroute volgen en zullen geen hinder ondervinden. De werkzaamheden duren tot 9 juli.

Op de Steenweg op Merksplas in Turnhout komt er een veiligere oversteekplaats voor voetgangers en fietsers ter hoogte van de Campus Sint-Jozef van het AZ Turnhout. Er zullen eilanden komen op het midden van de baan. "Dat maakt dat voetgangers en fietsers in twee fasen kunnen oversteken", legt schepen voor Mobiliteit Marc Boogers (Groen) uit op RTV. "Ze hoeven dan alleen maar naar links of alleen maar naar rechts te kijken. Dat is veel veiliger."

Daarnaast komen er ook bushaltes zonder hoge drempels en een nieuwe asfaltlaag. 

Verschillende fasen, verschillende hinder

De werkzaamheden duren tot 9 juli en tot dan zal het ziekenhuis moeilijker te bereiken zijn. Het ziekenhuis wil zijn patiënten waarschuwen, dat de verkeerssituatie niet de hele tijd dezelfde zal zijn.

 "Omdat de werken in 3 fasen verlopen, waarbij de verkeerssituatie en de hinder telkens verandert, roepen we onze patiënten op om de dag voor hun afspraak op onze website te kijken in welke fase de werken zich op dat moment bevinden en aan welke hinder ze zich mogen verwachten", zegt Hetty Voeten. "Het is toch belangrijk voor de werking van het ziekenhuis dat patiënten op tijd zijn voor hun afspraken. Als ze op de hoogte zijn, besparen we hen ook stress tijdens de rit naar het ziekenhuis." 

De spoeddienst zal minder hinder ondervinden. Er kunnen sowieso alleen kinderen en zwangere vrouwen terecht en de ziekenwagens kunnen over een speciale werfroute.

Meer informatie over de werkzaamheden vind je ook op de website van de stad Turnhout.

Meest gelezen