Handelaars zamelden tevergeefs 700 handtekeningen in met een petitie tegen de werken.
Radio 2

Dinsdag starten werken aan Windberg tussen Wemmel en Merchtem mét omleiding van 7 kilometer

Op dinsdag 25 mei starten de wegenwerken aan de Windberg tussen Wemmel en Merchtem. De gemeentebesturen geven - ondanks fel protest van handelaars en bewoners - hun akkoord voor de heraanleg en ook De Lijn stemt in met de bijhorende omleidingen.  Van Merchtem naar Wemmel zal je tijdens de werken een omleiding van 7 kilometer moeten volgen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf volgende week de gewestweg N290 heraanleggen en brede fietspaden voorzien tussen het kruispunt van de Rassel en de grens met Merchtem. Vanuit Wemmel zal je richting Merchtem weinig hinder ondervinden van de werken. In de omgekeerde richting wordt echter een omleiding van 7 kilometer lang via Meise voorzien. De werken werden een week uitgesteld omdat er discussie was over de buslijnen van De Lijn en de omleidingsweg. Maar ook dat euvel is intussen dus van de baan. De werken zullen zes maanden duren.

Protest van handelaars

De plannen voor de heraanleg stoten op veel protest van de handelaars aan de drukke gewestweg. Patrick Stubbe baat er een frituur uit in Merchtem. Voor hem zijn de wegenwerken na de coronacris de druppel. "Mensen die van Wemmel komen geraken hier nog wel, maar kunnen niet meer terug zonder een grote omweg te maken. Dus take-away van die klanten zijn we gewoon kwijt. We verliezen hierdoor de helft van onze omzet en dat gaat een half jaar lang duren", aldus Stubbe. Hij startte met een petitie en zamelde intussen al zo'n 700 handtekeningen in tegen de geplande omleiding. Tevergeefs blijkt nu.

De burgemeester van Wemmel, Walter Vansteenkiste (LB Wemmel), is tevreden dat ook de buurgemeenten hun fiat geven. "Ik ben blij dat Meise en Merchtem solidair zijn voor de verkeersstroom tijdens de werken. Niemand vindt deze werken leuk, maar ze moeten echt gebeuren. De gewestweg is in heel slechte staat dus je kan dat niet langer uitstellen", aldus Vansteenkiste.

Meest gelezen