(c) EBU / THOMAS HANSES

Songfestivaljurk van Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert ingespoten met vodka: "Tegen geurtjes"

Vanavond treedt Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert uit Westouter op in de halve finale van het Eurovisie­songfestival. Haar jurk is ontworpen door Tom Eerebout uit Bredene en zit vol diamantjes. "Zo'n jurk kan je niet wassen, dus spuiten we hem in met vodka tegen de bacteriën", zegt hij.

Tom Eerebout uit Bredene is de man achter de jurk van Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert. Vanavond is het de halve finale en dat bezorgt de ontwerper toch wat stress. "Er kan altijd nog wel iets gebeuren met het kleed", zegt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Het zou kunnen scheuren of er kan nog iets misgaan met de rits. Je weet echt nooit. Ik krijg stress door erover te babbelen. Mijn naaispullen, die houd ik vanavond dicht bij me, zodat ik snel kan ingrijpen indien nodig."

"Alles loslaten"

"Ik mag tot aan het podium meewandelen met Geike om de final touches te doen. Maar tijdens het optreden sta ik aan de zijkant van het podium, samen met de make-upartiest. We zitten in een soort hokje en kunnen alles live meevolgen via een tv-scherm. Eens Geike op het podium staat, moet ik alles loslaten", lacht Tom.

(Lees voort onder de foto)

Het Journaal

Jurk inspuiten met vodka

Als Geike vanavond doorstoot naar de finale, dan wordt haar jurk niet gewassen. "Zo'n jurk vol diamantjes kan je niet echt wassen", zegt de ontwerper. "Maar we hebben uiteraard overal trucjes voor. We maken gebruik van een waterspray, die we vullen met een combinatie van water en vodka. Die vodka ruik je niet echt, maar het doodt wel alle bacteriën. Ideaal tegen geurtjes", besluit Eerebout. 

Meest gelezen